Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


1 de maig de 2017

Mor Josep Guiu, fidel col·laborador de Mn. Joan Alemany des de 1955

El passat 19 d’abril va morir Josep Guiu, mà dreta de Mn. Alemany des que el 21 d’octubre de 1955 -com explica Roser Bofill en la conversa amb Mn. Alemany en el llibre “Església i País”- junts van anar a Sant Fost de Campcentelles, on Mn. Joan s’hi incorporava com a rector.

En el llibre Mn. Joan explica: “...em vaig presentar a Sant Fost acompanyat d’en Josep Guiu. Jo baixava molt a Barcelona per anar a Betània o al CIC i en Josep es quedava allà, visitava famílies i els malalts...”; i en Josep per la seva banda afegeix: “feia de majordom, de secretari, de campaner, resava el rosari, anava a fer les visites als malalts, els portava la llet i si calia fins i tot els escalfava el menjar”. Junts van fer una gran feina molt apreciada per la gent del poble i les autoritats.

La seva amistat i col·laboració va continuar a Sant Ildefons, on Mn. Joan va invitar-lo a ell i la seva esposa Núria Puget a fer-se càrrec de la gerència de la comunitat i la parròquia, la qual cosa comportava viure a la casa parroquial. Ho van acceptar i van ser fidels a aquest compromís durant 32 anys, de 1970 a 2002 en arribar-los el temps de la jubilació. La vinculació exclusiva de tots dos a la comunitat va ser absoluta i molt profitosa.

En Josep va ser un home de fe sense fissures que amb la seva bonhomia i empatia va guanyar-se l’afecte de tothom, com va quedar palès diumenge passat amb la nombrosa assistència a la missa de comiat.

Acompanyem de tot cor en el seu dol la seva esposa Núria, les seves filles Eulàlia, Montserrat i Maria del Mar i els seus néts i familiars. Descansi en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada