27 d’agost 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

Són dues les actituds que Jesús proposà per accedir al Regne: la humilitat i l’amor desinteressat vers el proïsme. I són dos també els manaments que destaca la paràbola: els llocs a ocupar a la taula i l’elecció dels convidats. Jesús observà com els comensals ocupaven els primers llocs i els proposà d’ocupar els darrers per quedar bé davant d’aquell que t’ha invitat i dels qui comparteixen la taula amb tu.

No és pas una mera norma d’educació sinó una actitud més aviat religiosa que té a veure amb el Regne de Déu. L’elecció és una instrucció de Jesús al fariseu que el convidà a menjar, que vol evitar el càlcul interessat ja que la llei del Regne, que és un do gratuït de Déu a l’home, és l’amor sense factura, és aquell donar a fons perdut. “Quan fas un menjar o un sopar invita els pobres, ells no t’ho poden recompensar, però feliç de tu, llavors, perquè és Déu que sí que ho farà.”

Siguem capaços d’entendre i practicar aquest evangeli sense glosses ni comentaris, segurs que estem en el camí d’aquest Regne de Déu que ens porta a la Vida.

Francesc Xavier de Dou