08 de juny 2016

Assemblea de juny

El proper dilluns 13 de juny, a les 8 vespre, tindrem la nostra última assemblea d’aquest curs.

Tal i com ens diu en Papa Francesc en la seva exhortació “L’alegria de viure”:

La parròquia no és una estructura caduca; precisament perquè té una gran plasticitat, pot prendre formes molt diverses que requereixen la docilitat i la creativitat missionera del Pastor i de la comunitat. Encara que certament no és l’única institució evangelitzadora, si és capaç de reformar-se i adaptar-se contínuament, continuarà essent «la mateixa Església que viu entre les cases dels seus fills i de les seves filles». Això suposa que realment estigui en contacte amb les llars i amb la vida del poble, i no esdevingui una prolixa estructura separada de la gent o en un grup de selectes que es miren a si mateixos. La parròquia és presència eclesial al territori, àmbit de la escolta de la Paraula, del creixement de la vida cristiana, del diàleg, de l'anunci, de la caritat generosa, de l'adoració i la celebració. A través de totes les seves activitats, la parròquia encoratja i forma els seus membres perquè siguin agents d'evangelització.
(Papa Francesc. Evangelii Gaudium)


És final de curs i el moment oportú per fer una revisió de les activitats de la parròquia i també el de programar el curs vinent. A l’hora de fer-ho hem de tenir molt present el que ens diu el papa Francesc en la seva exhortació "L'alegria de l'Evangeli". Malgrat la vitalitat de la nostra comunitat i les moltes activitats que portem a terme tenim el perill de caure en la rutina i no ser prou creatius.

El consell Pastoral us fa una proposta, senzilla però que pot ser útil per donar un impuls missioner a la nostra comunitat. Se us convida a participar en una jornada de reflexió, a on, sense presses, tots pugueu aportar els vostres suggeriments.

En principi, aquesta trobada està prevista pel dissabte dia 8 d'octubre a Montserrat.

Per poder-la preparar adequadament us convidem a que en aquesta assemblea de final de curs del dilluns 13 aporteu els vostres suggeriments i plantegeu quines serien les qüestions i temàtiques de les que caldria parlar a la trobada d’octubre, ara com, quines activitats cal potenciar?, quines cal revisar per millorar?, quines caldria crear?, etc

Com veieu us proposem una revisió en profunditat.

Us hi convidem molt especialment perquè és important que tot el que decidim ho fem entre tots.


Cordialment,


El Consell Pastoral