29 de març 2016

Pasqua de Crist: Misericòrdia de Déu

No fou un acte puntual, extrem i únic, però sí que va ser la culminació de tota una trajectòria de vida, en la qual Jesús va anant perfilant la seva missió, allò que Déu li demanava, i la plena consciència de les conseqüències que tindria la seva implicació.

L’últim acte de Jesús va ser el seu lliurament voluntari a la mort, per poder revelar-nos amb més claredat allò que havia estat predicant i fent en favor de tots: fer-nos entendre que Déu és amb nosaltres; que Déu és a prop i ens fa costat; que Déu es comporta com un pare, sense egoisme; que Déu ens estima, sense posar condicions; que Déu vol que els homes i les dones ens estimem sense fer distincions de cap mena.

Tot això és bàsicament el que vol dir que Déu és misericordiós amb tots nosaltres, els homes. Aquest any el Papa Francesc l’ha proclamat Any de la Misericòrdia: nosaltres celebrem que la mort de Crist ens hagi revelat la misericòrdia de Déu envers tots nosaltres, però cal també que la comunitat cristiana, l’església, faci seva la missió de Jesús i continuï manifestant amb el seu testimoni de vida que Déu estima sempre. “Allí on hi ha caritat i amor, allí Déu es fa present”.

Anton Ramon Sastre