05 de novembre 2015

Assemblea sobre el Sínode de la Família

Us convoquem a la propera assemblea de la comunitat de Sant Ildefons, que tindrà lloc el proper dilluns 9 de novembre, a les 8 del vespre. El tema del qual parlarem serà:

Presentació de les conclusions del sínode sobre la família.

El diumenge passat, el 25 d’octubre, finalitzava a Roma el Sínode de bisbes dedicat a la família. A l'acabar el sínode, els pares sinodals publicaren un document a on exposaven les conclusions a les quals van arribar, conclusions que van entregar al Papa Francesc, qui les estudiarà i posteriorment publicarà una exhortació Apostòlica.

El document final fou possible després de llargues deliberacions, no exemptes de moltes tensions. En la redacció de les seves propostes es buscà un consens i segons l'opinió d'alguns comentaristes experts en el tema, deixa moltes qüestions obertes. Ara és el papa Francesc qui ho haurà de concretar.

Per explicar-nos l'abast de les conclusions del Sínode i les novetats que ens aporta hem convidat el Dr. Gaspar Mora, professor de moral de la Facultat de Teologia de Catalunya, antic consiliari internacional del CPM i estudiós de la pastoral familiar.