27 d’octubre 2015

Catequesi i catequistes

Hem iniciat un nou curs i a hores d’ara es pot dir que tot l’engranatge de les nostres accions pastorals s’ha posat en marxa. Com cada any s’ha dut a terme tot el treball de planificació inicial; s’han iniciat les sessions dels diferents grups de treball de la comunitat, i també els grups de catequesi dels dilluns i la catequesi familiar.

Per la seva importància i el gran volum de nens i nenes, i nois i noies que junt amb els seus pares hi participen, la Catequesi d’infants adquireix un relleu que la converteix en una de les nostres accions prioritàries.

“Estigueu disposats a donar raó de la vostra esperança”, diu la primera carta de Sant Pere. Aquesta és la raó de ser de tota la catequesi i més encara en uns moments en què la transmissió de la fe a Europa està francament en crisi i molt particularment al nostre país. N’hem parlat abastament en les nostres assemblees però no resolem el problema. D’altra banda l’important descens del nombre de baptismes els darrers anys, però sobretot l’any passat, hauria de fer-nos reflexionar seriosament a tots plegats fins on arriba l’exigència de la nostra fe.

Que avui els nostres fills tinguin la vivència i la formació adequades i actualitzades de com vivim la nostra fe, passa perquè nosaltres mateixos n’agafem les regnes. Per això és desitjable i necessari que d’entre els pares que porten els seus fills a la catequesi en surtin persones capaces no solament de dur a terme aquesta tasca, sinó d’integrar-se activament a la comunitat.

No tot està lligat i la necessitat que tenim de catequistes continua sent gran, per això demanem que tothom es plantegi amb sinceritat la seva disponibilitat per oferir-se a fer aquest servei o qualsevol altre. Allò que tan freqüentment diem que tots som necessaris però ningú és imprescindible, en el nostre cas comença a ser, si més no, qüestionable. Siguem sensibles a la Paraula de Déu i mirem d’entendre què és el que ens demana tant a nivell individual com col•lectiu.