15 de setembre 2015

L’inici de curs, un nou repte de cada any

Estem a mig setembre i la maquinària de la Comunitat, a poc a poc però sense pausa, es va posant en marxa per més que les principals activitats pastorals no agafaran el seu ritme -diguem que normal- fins el proper mes d’octubre.

No obstant això, tres esdeveniments importants s’esdevindran ja aquest mateix mes de setembre. D’una banda les inscripcions a la catequesi i l’altra les activitats programades per als dos propers diumenges 20 i 27. El diumenge 20 tindrem la primera celebració comunitària del sagrament del Baptisme, amb la reunió prèvia el dissabte amb els pares i padrins per preparar la celebració amb els responsables de l’equip d’aquesta tasca pastoral.

I el diumenge 27 al matí tindrà lloc la primera reunió del Consell Pastoral amb la incorporació dels quatre nous membres que van ser presentats en la darrera assembla del mes de juny. Junts analitzaran i debatran les aportacions de la darrera assemblea del mes de juny, en la qual un gran nombre de persones van donar la seva opinió a les preguntes que Joan Estruch va deixar plantejades en l’assemblea extraordinària del mes de maig.

Esperem amb il•lusió renovada que cada un dels grups que treballen a la comunitat trobi en tots i cadascun de nosaltres el suport i la participació necessàries per dur a bon terme l’acció pastoral que tenim encomanada.

Trobarem molt a faltar la presència de Frederic Bassó, i com no els seus dibuixos que ens han acompanyat durant tants anys en les sessions de catequesi. La seva vocació, la seva entrega, la seva capacitat docent i la seva bonhomia han marcat a fons tots els que hem gaudit dels seus ensenyaments i de la seva amistat. Mn. Josep Maria Jubany ja ha anunciat de paraula que quan comenci la catequesi farem una Eucaristia que sigui record i homenatge alhora, i en la qual hi pugui participar tota la comunitat, ja que en produir-se el desenllaç de la seva mort el mes d’agost, per més que l’assistència al seu enterrament va ser nombrosa, no tothom per raó de la distància en temps de vacances va poder donar-li el seu últim adéu.

Amb temps suficient anunciarem la data d’aquest homenatge.