19 de febrer 2015

Sal i llum del món: ser-hi amb esperança

Les Conferències Quaresmals 2014 organitzades per l'Associació CIC i la Comunitat de Sant Ildefons tenen com a lema aquest any "Sal i llum del món: ser-hi amb esperança". El cristians estem cridats a ser sal i llum del món. No podem deixar de ser-hi, però no hi podem ser de qualsevol manera.

Davant del desànim col·lectiu, som cridats a viure l’esperança del món, una esperança que coneix les dificultats, que no s’espanta, que confia en la presència de Déu i en les capacitats humanes per reeixir al món.

Ser-hi significa comprometre’s, implicar-se en la societat i vetllar perquè el nostre món sigui més just i més lliure. Desertar de la realitat és una forma de fugir que no és pròpia d’una religió encarnada. Creiem en un Déu que es revela en la història, que es fa carn, que viu la passió del món i la venç.

Cadascú ha de discernir què està cridat a fer, quins talents ha rebut i com els ha de
fer fructificar. Ningú no ho pot fer pel seu germà. Solament si som sal i llum del món, som bona notícia. Només així som creïbles i ens fem dignes de dir-nos cristians.

Discernir la presència dels cristians en el món no és fàcil. Volem convidar-te a pensar-hi, a dialogar-ho obertament per tal de ser testimonis vius de la Paraula que Déu ha vessat en el món.

Les conferències es faran al CIC, Via Augusta, 205 a les 8 del vespre els dilluns dies:



2 de març
En el món intel·lectual
Prof. Francesc Torralba
Filòsof i teòleg




9 de març
En el món social
Prof. Salvador Busquets
Director General de Càritas Diocesana




16 de març
En el món polític
Prof. Núria de Gispert
Presidenta del Parlament de Catalunya


 

23 de març
En el món de la Comunicació
Prof. Antoni Bassas
Periodist
a