12 de febrer 2015

Celebració de la festa de Sant Ildefons

Dissabte passat dia 24 de gener, vam celebrar la festivitat del nostre Sant Patró, ajornada del dia 23 perquè tothom hi pogués assistir. Com ja és habitual els darrers anys, el bisbe Sebastià Taltavull va presidir la celebració de l’Eucaristia de les 8 del vespre, concelebrada amb Mn. Josep M. Jubany, Mn. Lluís Saumell, el Pare Ferran Aguiló, Mn. Salvador Torres, rector de la parròquia germana de Sant Paulí de Nola,i el Pare Gendrau, Provincial de la Comunitat dels Pares Franciscans del carrer Santaló, assistits pel diaca Mn. Xavier de Dou.

Es va presentar la Memòria de l’any 2014, on es deixa constància de tota la tasca feta durant l’any que hem acabat, tot recordant les Assemblees de l’any, les diferents i successives Campanyes, així com la solidaritat envers els nostres germans més desafavorits per la crisi econòmica actual, i els esdeveniments més remarcables.

Acabada l’Eucaristia Mn. Jubany va tenir unes paraules d’agraïment pel bisbe Taltavull i per tots els mossens que ens acompanyaven. De la Memòria de l’any passat, va dir que ens ha de fer estar contents però no cofois, sinó més aviat exigents davant els reptes que l’església té plantejats. I va anunciar dos esdeveniments que tindran lloc properament, com són la posada en marxa del projecte “Atri dels gentils” en l'Assemblea de febrer, i també una trobada el dissabte dia 7 del proper mes de març a les 10,30 h. del matí, per donar resposta a l’enquesta que el Papa Francesc ha enviat a totes les comunitats abans de la celebració el mes d’octubre d’enguany del Sínode de Bisbes.

Tot seguit vam baixar al soterrani per continuar la celebració amb un petit refrigeri i compartir una estona de conversa entre tots els reunits.