20 d’octubre 2014

El Vaticà beatifica Pau VI i reconeix les virtuts heroiques de Jacint Alegre fundador del Cottolengo

Pau VI va ser beatificat ahir 19 d'octubre en una cerimònia al Vaticà, en acabar el Sínode de bisbes sobre la família. Giovanni Battista Montini era arquebisbe de Milà quan va ser escollit pontífex de l'Església catòlica. Va succeir Joan XXIII, va tenir la gran responsabilitat de prosseguir amb el Concili Vaticà II i va ser papa en un període, del 1963 al 1978, complicat des del punt de vista social i eclesial. També va fomentar les relacions ecumèniques amb les Esglésies ortodoxa, anglicana i protestant.

El papa Francesc ha aprovat un miracle atribuït a Pau VI, un requisit necessari per esdevenir beat. Es tracta de la curació d'un fetus a qui havien diagnosticat un problema cerebral i que va néixer sa l'any 2001 als Estats Units. Segons l'Església, la mare es va encomanar a Pau VI.

En el mateix acte el papa Francesc aprovà el reconeixement de virtuts heroiques del jesuïta terrassenc Jacint Alegre, cosa que farà que rebi el títol de venerable. És el pas previ a la beatificació i el primer pas cap a la canonització. Jacint Alegre, nascut el 1874, es va dedicar a l'assistència de persones pobres i malaltes. Va voler crear una institució que les ajudés, però va morir el 1930, dos anys abans que finalment s’obrís a Barcelona el Cottolengo del pare Alegre.