10 de juliol 2014

Campaments d’estiu de l’Esplai Sant Ildefons

Els monitors i responsables de l’Esplai Sant Ildefons ens ha fet arribar tota la informació de les dates i destinacions dels diferents grups.

Les destinacions són les següents:

BUFANÚVOLS
(6-8 anys): Santa Maria de Matamala (Les Lloses)
TRENCAPINS (9-11 anys): Capolat (Berguedà)
MOWGLIS (12-13 anys): Pedraforca (Berguedà)
XERPES (14-16 anys): Camí de Sant Jaume (tram d’Ourense a Santiago de Compostela)
APOSTROFATS (17-18 anys): Escòcia

Els quatre grups dels més petits van de campaments/colònies/ruta als llocs esmentats del dissabte 12 al dimecres 23 de juliol. Els Apostrofats (el més grans) es reparteixen entre els quatre grups i van amb ells a fer d'intendents (fan el menjar, van a comprar i ajuden als monitors amb el que calgui). Després, com que és el seu últim any a l'Esplai, fan un altre viatge sols, aquest any a Escòcia, del 26 de juliol al 6 d'agost. Se'l paguen a partir de la campanya econòmica que han anat fent durant el curs (venent berenars a la sortida de l'Esplai, venent samarretes dissenyades per ells, muntant una paradeta de roses i llibres per Sant Jordi, ...).

Els petits, els Bufes, aniran a una casa de colònies, però seran austers i no tindran piscina, es refrescaran a base de mànega d’aigua i gorgs. Al Ripollès hi ha rius i gorgs molt bonics, creiem que pels nens podrà ser un gran descobriment, sobretot pels que són els seus primers campaments!.

Els Trenques i els Mowglis van en terreny d’acampada. Els primers es queden sempre al mateix lloc i els més grans faran ruta pel Berguedà (passaran per uns quatre o cinc terrenys en total, i tenen pensat fer el pic del Pedraforca, si tot va bé!).

Els Xerpes també faran ruta, és clar, allà a Galícia, sobretot els primers dies. Els últims faran “platjeta” i més relax; aniran fins allà en autocar.

A banda d’aquesta informació també volen fer una crida perquè el curs que ve s'apuntin nens nous del grup de petits, és a dir d'entre 6 i 7 anys (1r i 2n de primària). Tots els grups pujaran de nivell i necessiten que s’incorporin molts Bufanúvols perquè s'haurà d'omplir tot un grup només amb les inscripcions d'inici de curs. La resposta és a les nostres mans.