13 d’abril 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

És Pasqua: Sigues valent

El lema d’aquest curs del grup de joves de BATEC de la nostra Parròquia és el que serveix per encapçalar el comentari que us proposo avui: TREPITJA FORT, SIGUES VALENT. Una part d’aquest lema procedeix d’una cançó d’un grup de rock català que proposen alguns dels temes que em semblen importants ara que comencem la Setmana Santa d’aquest any 2014: sigues valent en la teva vida, sigues conseqüent amb el que penses i amb el que fas, ves amb un somriure pel món, sigues proper a aquells que tenen més necessitat de tu.

Però què ens pot dir aquesta dedicatòria ‘rock’ en la Pasqua d’aquest any? Crec que hi ha tres elements importants per a nosaltres: el primer té a veure amb la conversió que se’ns ha cridat a treballar durant la Quaresma. En altres tradicions espirituals, es parla d’il•luminació, en lloc de conversió. Es tracta de fer un pas per adonar-nos que hem de viure de forma diferent, renovada, valenta i lluminosa. No podem seguir vivint en penombra quan comencem de nou l’experiència Pasqual.

En segon lloc es tracta de compartir la nostra alegria i esperança. Es tracta de difondre arreu la certesa que, un cop més, Déu s’apropa a nosaltres per dir-nos, encara, que estem salvats i que no hem de tenir por. Hem de poder viure amb joia i amb la certesa que Déu és al nostre costat i cada dia en podem ser testimonis, si volem. Com deia fa uns dies el Bisbe de Girona en el funeral de Modest Prats: ‘Que l’esperança es desperti com una melodia en el fons de la nostra memòria’.

En tercer lloc, ens parla de la força en tot allò que fem: de deixar petjada i no conformar-nos a viure i a passar de puntetes per aquest món. Com a cristians tenim la necessitat i l’obligació de viure i testimoniar els nostres valors de forma contundent, no podem fer menys que el que va fer Jesús, el nostre germà.

Com veieu, una simple cançó lleugera ens inspira a viure la conversió en la nostra vida i de forma decidida. Sembla que els nostres joves han triat una bona motivació i ben fàcil d’entendre: sigues valent en la teva vida, no renunciïs a les teves opcions i als teus valors, per tu i pels que t’envolten. Una bona manera de començar la Pasqua, un any més.
Lluís Sánchez Rissech