04 d’octubre 2013

Grup de joves de Batec

Bategar (Diccionari IEC): ‘Existir, agitar-se a l’interior d’alguna cosa, un sentiment, un anhel, un propòsit’.

‘L’existència de la persona, l’agitament que l’Esperit ens porta quan pensem qui som i d’on venim, el sentiment de ser persones que pertanyem a una comunitat i que ens devem a ella, l’anhel de saber què vol dir-nos la Fe i el propòsit de compartir els nostres pensaments, experiències, dubtes, pors i alegries, ens ha portat a crear el moviment associat a la Parròquia de Sant Ildefons: ‘BATEC’.

Amb aquestes paraules, es va reiniciar a Sant Ildefons l’activitat del Grup de Joves BATEC que té ja una llarga història a la nostra Comunitat. Els Joves són el futur de la societat i han de ser el futur de la nostra Església, si la volem realment renovada i d’acord amb els signes dels temps.

El Grup de BATEC és el grup de Pastoral de Joves entre 13 i 16 o 17 anys que té tres objectius generals: la reflexió, l’acció solidària i la celebració, reforçats per una activitat de voluntariat i de creixement en la nostra Fe. Els objectius específics tenen a veure amb el compromís amb la nostra societat i amb els pobres, amb la pròpia dinàmica del grup i amb la celebració de la fe enmig d’un procés de maduració de la Fe personal entre l’adolescència i la joventut.

El Grup de BATEC és un grup entusiasta que fa moltes activitats: reflexió, sortides i excursions, campanyes solidàries, jocs, anades al cinema i moltes altres coses que ens serveixen per adonar-nos que ser cristià i jove en aquest món és un repte apassionant i motivador. A més, el grup de BATEC ha estat un nucli d’integració dels altres grups de joves de la Parròquia que ha donat peu, per exemple, a fer un Lip Dub pel comerç just, una campanya de joguines i el Pessebre que vam fer el desembre de 2012, una celebració sonada de Sant Ildefons i volem continuar que sigui així per fer més presents, encara, els joves a la nostra Comunitat.

Començarem el curs l’octubre, juntament amb la dinàmica de la Catequesi familiar, el Grup B. Tots esperem amb il•lusió que aquest sigui l’any de la nostra consolidació.