11 de setembre 2013

La Diada de Catalunya

L’11 de setembre Catalunya celebra “la Diada”, la nostra festa nacional, tot recordant aquell 11 de setembre de 1714, del que l’any que ve es compliran tres-cents anys.

Enmig de la greu crisi econòmica que travessa el nostre país, que tan de mal està fent a moltes persones que es veuen privades del més necessari per viure o fins i tot per sobreviure, Catalunya està immersa de ple en el procés pel “dret a decidir”, que va arrencar amb força a Barcelona en la gran manifestació de la Diada de l’any passat convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya amb el lema: “Catalunya un nou estat d’Europa”. Un percentatge amplíssim de les forces polítiques del Parlament de Catalunya hi està a favor i s’estan cercant i creant camins legals per poder fer la consulta al més aviat possible.

L’Assemblea Catalana ha convocat per avui la Via Catalana cap a la Independència, una cadena humana per tot el principat des d’El Pertús fins a Alcanar, que es preveu que serà multitudinària.

Pregarem, doncs, perquè es redreci amb promptitud l’economia del país, per les nostres institucions catalanes, pels nostres governants i per tots els ciutadans de Catalunya perquè entre tots, des de la llibertat, puguem coronar amb èxit les nostres legítimes aspiracions i siguem un exemple de concòrdia per a totes les nacions.