27 de setembre 2013

Grup de Cultura i Fe

La primera sessió del grup de Cultura i Fe tindrà lloc el dilluns 7 d’octubre a les 19.15 hores Són sessions mensuals que es fan sempre que sigui possible el primer dilluns del mes. Les sessions són obertes a tothom i ara que comença un nou curs és un bon moment per incorporar-s’hi, per més que això es pot fer en qualsevol moment al llarg del curs. És un dels grups més antics de la Comunitat, que analitza l’actualitat cultural i els avenços científicsa la llum de la fe. Va ser creat el curs 1985-86, fa ja vint-i-vuit anys. El Full Informatiu del 5 de gener de 1986 ho descrivia amb aquestes paraules:

“Fruit de l'Assemblea extraordinària de principi de curs va ser la constitució de diversos grups de treball. Un d'aquests assumí una tasca, possiblement nova a la nostra Comunitat, definida clarament amb el seu enunciat: "Cultura i Fe, compromís temporal".

Aquest grup, força nombrós, ha fet ja tres reunions. Es hora, doncs, de dir-vos-en alguna cosa, si més no per aquesta novetat que ofereix quant a la matèria que tracta.

La primera preocupació manifestada pels components del grup fou la pròpia interpretació de l'esmentat enunciat, perquè, si el mot "fe" era prou clar, calia precisar el sentit de "cultura" i, sobretot, confirmar l'interès i àdhuc la necessitat d'establir ponts de comprensió entre ambdós conceptes. Tot això entès com un servei d'Església i practicat per nosaltres com un inici de sensibilització de la nostra Comunitat envers aquesta tasca de reduir distàncies entre l'Església i l'anomenada modernitat. És ben clar que per la nostra part es tracta tan sols d'un seguiment d'aquestes matèries, ja que les limitacions òbvies de les persones i dels mitjans no fan possible altra cosa. No obstant això, creiem que l'esforç és positiu i hem iniciat aquesta activitat amb interès i il·lusió.”