20 de juliol 2013

Reflexions a la Paraula de Déu

L'altre

El sentit de les lectures bíbliques és pedagògic i el que cal és procurar aplicar la lliçó a la pròpia vida.

La primera lectura del llibre del Gènesi ens diu que Abraham prenia la fresca davant la seva tenda i es troba de sobte amb tres homes desconeguts que vénen de lluny. Abraham els prega que entrin, que es rentin, els alimenta i els deixa satisfets. Abans de marxar els tres homes li diuen a Abraham que Sara, la seva dona, tindrà el fill que tant havien desitjat. No ho trobo d'aplicació literal a la meva vida. És quasi segur que si vénen els tres homes, jo no els deixi entrar, encara que pel fono em prometin que la meva dona tindrà un fill. Només entenc que cal ser acollidor però dintre d'un ordre: tal com estan les coses avui no sabem com és l'altre.

A la segona lectura la carta de Sant Pau és més entenedora, quan accepta patir pels seus germans per tal que Crist, que és l'esperança de la glòria que ha de venir, estigui amb ells. Això és evangelitzar i avui no és fàcil arribar a l'altre.

L'Evangeli d'avui ens parla de Marta i Maria; del que t'adones primer és que Maria s'equivoca i el millor que podia fer és anar a seure, com Marta, als peus de Jesús i si a la cuina o a casa queden coses per fer, ja es faran més tard. Cal distingir entre el que és important i el que és urgent. Aquí l'important és Jesús i la resta es pot ajornar encara que sembli urgent. Cal tenir la saviesa per saber escollir l'important i més quan l'altre és Jesús.

Àngel Oliva