Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


26 de març de 2013

En record de Pilar Gefaell

El passat divendres dia 22 ens va deixar Pilar Gefaell després de 85 anys plens de vida. Una dona valenta, lluitadora, defensora dels drets humans, una cristiana compromesa. Amb José María Valverde, el seu espòs, mort l’any 1996, van tenir un manifest compromís social i polític, cristià i antifranquista i van donar suport a la causa popular a l’Amèrica Central, a Nicaragua i al sandinisme.

Com a conseqüència de la seva solidaritat amb els professors Enrique Tierno Galván, José Luís Aranguren i Agustín García Calvo, expulsats de la Universitat de Madrid per les autoritats acadèmiques franquistes, l’any 1964 Valverde renuncia a la seva càtedra d’Estètica de la Universitat de Barcelona i s’exilien primer als Estats Units i més tard al Canadà i no tornen fins l’any 1977. És en aquell moment quan es va fer cèlebre la frase de Valverde «Nulla estética sine ética. Ergo, apaga y vámonos».

A la nostra comunitat la Pilar, entre altres coses, es va significar en la defensa dels més desemparats de la societat com és Kusi Warma del Perú, l’ONG que vetlla per la nutrició dels infants d’aquell país i amb la qual, a través d’ella, tenim llaços de solidaritat. El seu testimoni deixa un record inesborrable. Descansi en Pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada