Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


12 de febrer de 2013

Mans Unides: Operació enllaç - Projectes 2013

La col·lecta d’aquest cap de setmana passat en la lluita de Mans Unides contra la fam en el món han estat el resultat de la unió dels arxiprestats de Barcelona, L’Hospitalet i Cornellà, als quals ens han estat assignats els següents projectes:

Kriptura (Bihar) Índia

Programa de promoció de l’educació primària i millora de la situació de la dona
El projecte s'adreça a camperols sense terres que depenen de feines estacionals i viuen en una pobresa crònica, i també a dos sectors de població especialment vulnerables: els infants i les dones. Es crearan 30 centres de suport escolar per ajudar els nois i noies que van deixar l’escola a reintegrar-se en el sistema educatiu i mentalitzar els pares de la importància de l'educació. Amb les dones es formaran 100 Grups d'Autoajuda, per ensenyar-les a organitzar-se, donar-se suport mutu i propiciar activitats generadores d'ingressos que els proporcionin autoestima i autonomia. Els beneficiaris directes del programa seran 900 nens i nenes que rebran educació complementària i unes 1200 dones. Pressupost: 51.488 euros

Jordighi (West Bengala). Índia

Construcció d'una llar per a noies estudiants de primària
Zona de jornalers o petits comerciants que viuen en una pobresa estructural i extrema. La seva manca de preparació fa que sovint siguin enganyats i explotats. La taxa d'alfabetització entre els homes és del 48%, i de tan sols el 10% entre les dones.
La diòcesi local va crear el 2009 una escola mixta de primària. Ara, la manca d'una llar-residència fa que moltes nenes no vagin a escola, per la por que tenen els pares per la inseguretat i perills dels camins. L’objectiu del projecte és la construcció d'una
residència de planta única, de 587 m2 de superfície, on s'allotjaran cada any 100 nenes d'entre 4 i 12 anys. Pressupost: 81.900 euros.

Comalcalco (Tabasco). Mèxic
Programa d'impuls de l’organització comunitària i reactivació del conreu de cacau
Municipi amb prop 200.000 habitants, on l’accelerat procés d'urbanització ha trencat el model de vida rural sense oferir alternatives, amb precàries condicions de vida aguditzades per l'atur, la manca de suport institucional i la caiguda del preu dels productes agrícoles. La indústria petroliera ha produït l'abandó del camp i del conreu del cacau, principal font dels seus recursos, i com a conseqüència un deteriorament ecològic amb creixent contaminació de l'aigua, el sòl i l’aire. El projecte recuperarà els conreus de cacau, establirà noves formes d'organització comunitària, impulsarà el comerç just i l’economia solidària. Se’n beneficiaran, directament o indirectament, 1.000 famílies. Pressupost: 97.111 eurosCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada