17 de gener 2013

Memòria de l'any 2012

TEMPUS FUGIT

I volant ha fugit un altre any. Més que fugir l’hem viscut pregonament, sentint tots els canvis que han anat arribant, a voltes de manera vertiginosa i molt difícil.

A la nostra comunitat hi ha hagut el relleu de rector. Mossèn Saumell ha deixat el lloc a mossèn Jubany, que rebem de tot cor. La malaltia ha tocat en Lluís Saumell, però el veiem amb prou fortalesa per tirar la vida endavant. Li desitgem una bona recuperació.

Vivim el repte d’una època de grans canvis i dificultats, com tantes d’altres al llarg de la història de la humanitat, però aquesta la vivim en la nostra pell, en el moment present. Les situacions són tan dramàtiques a casa nostra i arreu del món, que ha augmentat la nostra compassió i el voluntariat és creixent. Un bon exemple va ser el banc d’aliments, que va recollir quantitats ingents de productes alimentaris, que van proporcionar una bona ajuda a tantes persones necessitades. I veiem l’esforç important que fa Càritas i tots els seus voluntaris per emparar als més desvalguts.

La parròquia de Sant Ildefons s’ha unit a aquesta gran solidaritat per assistir als que pateixen el flagell cruel de la crisi.

Les èpoques de canvis i crisis, com la nostra, porten dolor, però també aporten aprenentatge, canvi de rumb, per trobar camins nous que assoleixin millores socials i econòmiques, i un món més just amb un repartiment equitatiu dels béns que pertanyen al nostre planeta i, per tant, a tots els humans que hi habitem sense discriminació.
A la nostra terra hi ha hagut un deseiximent profund que està fent trontollar algunes estructures que semblaven inamovibles. El futur l’hem d’anar construint amb un present decidit a treballar i a vèncer barreres.

Anem vivint aquest aparent retrocés espiritual. I dic aparent, perquè la llavor va fent feina soterrada i la Providència ens guiarà a descobrir els camins nous. Vivim uns temps en què el desvetllament de la consciència desembocarà en el desvetllament espiritual, encara que els paràmetres siguin diferents. Venim i estem en diverses foscors, però de les tenebres brollarà la Llum. I el passat ple d’esculls anirà esdevenint un present més benèvol i just.

Que l’esperança no defalleixi i que Déu ens acompanyi en aquesta construcció d’un món millor!
Mª Teresa Quintana



Clicant aquí es té accés a la Memòria completa del 2012