29 de gener 2013

Celebració de Sant Ildefons

El dissabte 19 de gener vàrem celebrar la festa de Sant Ildefons, patró de la nostra Comunitat. Enguany la celebració tingué algunes novetats. Durant la tarda l’Esplai de Sant Ildefons, l’Agrupament Escolta Joan Maragall, i el grup de joves Batec, participaren conjuntament en una gimcana, on, per mitjà de diferents proves, descobriren qui era el nostre patró, Sant Ildefons, i la realitat de la Parròquia. Desprès, juntament amb el Casal Sant Ildefons, compartiren un berenar. Cal posar de relleu els pastissos i altres aliments que aportaren els membres del Casal, aquí sí que s’escau la frase evangèlica “Tots en van menjar i quedaren saciats”.

Desprès del berenar hi hagué un concert d’orgue. S’inaugurà l’orgue que ha donat a la Parròquia la família Pladellorens. El concert va anar a càrrec d’Oriol Colet, una jove promesa estudiant al Conservatori. Tocà tres peces sol a l’orgue. Dues clàssiques i una de moderna.

La celebració finalitzà amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel Bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, i concelebrada per Mn. Josep M. Jubany, Mn. Lluís Saumell, Mn. Salvador Torres, rector de la Parròquia de Sant Paulí de Nola, el Pare Guardià dels PP Franciscans del carrer Santaló, i el P. Ferran Aguiló, col·laborador de la parròquia. Assistiren com a diaques Mn. Xavier de Dou i Mn. Josep Romero, diaca de la parròquia de Sant Paulí de Nola.

El bisbe, en l'homilia, feu referència a l’Any de la Fe, destacant especialment la importància del Baptisme, tot recordant que fou un dels temes que tractà Sant Ildefons en les seves obres.

Acabada l’Eucaristia, Mn. Josep M. Jubany s’adreçà als assistents, tot dient que així com en les festes del sant de cadascú és tradició rebre regals, també la nostra comunitat amb motiu de la festa del nostre titular, Sant Ildefons, ha rebut obsequis, i en nom de tots en donava gràcies públicament.

"Gràcies al Sr Bisbe, per haver acceptat un any més presidir l’Eucaristia, Mons. Sebastià, -continuà- és un bisbe que es fa estimar, i també la seva presència ens fa estrènyer els llaços de comunió amb l’Església de Barcelona."

"Gràcies a Mn. Lluís Saumell. Ha estat un veritable regal la seva presència enmig de nosaltres, després de tant de temps d’obligada absència per la seva malaltia." Els presents interromperen el parlament amb un gran aplaudiment, que durà alguns minuts. Una mostra espontània de l’estimació que tots professem a Mn. Lluís, i també manifestà el desig de tots, que la seva recuperació sigui ràpida i aviat pugui estar habitualment enmig nostre.

"Gràcies a Mn. Salvador Torres i al diaca Mn. Josep Romero, la seva presència fa més estrets els llaços de comunió que la nostra comunitat té amb la parròquia de sant Paulí de Nola."

"Gràcies al P. Ferran, bon col·laborador i amic de la Parròquia, i al P. Guardià de la comunitat Franciscana, una mostra del bon veïnatge."

"Gràcies al diaca, Mn. Xavier de Dou, i és una ocasió per agrair-li tota la tasca que fa a la parròquia." Aquí es tornaren a repetir els aplaudiments.

I finalment donà les gràcies a tots els qui havien contribuït a programar la festa. Als organitzadors, a Batec, a l’Esplai, a l’Agrupament Escolta, al Casal Sant Ildefons, a Mercè Canó que dirigí els cants, als components de la coral.

L’acte conclogué amb unes paraules del Sr. Bisbe, qui agraí la celebració i tingué paraules d'elogi per a tothom, especialment per als músics. Al final es repartí la Memòria d’activitats de l’any 2012, realitzades per la comunitat de Sant Ildefons. Una jornada que ens va ajudar a tots a intensificar el sentit de comunitat.