02 d’agost 2012

Aniversari de la mort de Mossèn Cases

Avui dia 2 d’agost fa un any de la mort de Mossèn Ignasi Cases. La seva edat avançada i les limitacions de mobilitat feia que en els darrers temps de la seva vida el veiéssim poc per la comunitat, per més que gairebé fins a l’últim moment, gràcies a una voluntat de ferro, va celebrar la missa d’un quart de 12 dels diumenges.

No seria just quedar-nos només amb la imatge dels últims anys de Mn. Ignasi, perquè va ser una persona molt activa i molt significada a la comunitat, la qual va viure des dels seus inicis, fa més de 60 anys, quan la parròquia encara estava a la Travessera de Gràcia i Mn. Narcís Saguer n’era el rector.

Dels seus trets biogràfics voldríem recordar avui aquí la creació del Casal Sant Ildefons, antiga Llar del Jubilat, fa més de trenta anys, i l’esforç per reunir les accions disperses de molts socis de la Immobiliària Camí S. A., propietària inicial del local de Marià Cubí 111, fins aconseguir que la titularitat del Casal fos íntegrament de la parròquia.

També serà just recordar la seva implicació en la casa de colònies del Padrós en un indret preciós situat entre Castellterçol i Moià, que durant molts anys, molts infants van ocupar per fer-hi colònies d’estiu.

I encara cal ponderar el seu pas per la Joventut Obrera Cristiana, la JOC, els anys cinquanta, on es va implicar activament en el seu creixement i consolidació a Catalunya, i on va conèixer personalment el capellà belga Joseph Cardjin, el seu fundador, més tard cardenal.

El seu record romandrà per sempre en els nostres cors. Ara descansa en la pau del Senyor.