21 de juny 2012

Primer aniversari del nomenament com a rector de Sant Ildefons de Mn. Josep Maria Jubany i de l’acceptació de la petició de jubilació canònica de Mn. Lluís Saumell

Va ser el dia 21 de juny, festivitat de Sant Lluís Gonzaga, onomàstica del Cardenal i de Mn. Lluís, quan es va publicar al web de l’Arquebisbat de Barcelona el document de nomenaments per al curs 2011-2012.

El Cardenal ho va comunicar personalment a Mn. Lluís, i la notícia es va estendre ràpidament a tota la comunitat.

A poc a poc, en els dies i setmanes següents, vam anar sabent més coses de Mn. Josep Maria, perquè inicialment no ens era gaire conegut, tot i que la seva tasca pastoral i les seves responsabilitats al bisbat eren i són molt importants.

Algunes persones que sí sabien del seu tarannà ens deien: “heu estat de sort, Mn. Jubany és una meravellosa persona”. Però, per allò de Sant Tomàs, “veure per creure”, vam haver d’optar per una prudent espera fins que Mn. Josep Maria va prendre possessió del càrrec el dissabte 19 de novembre de 2011 en l’Eucaristia de les 8 del vespre presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sebastià Taltavull. Pocs dies abans, concretament el dia 14, en l’Assemblea de la Comunitat, Mn. Josep Maria Jubany va comparèixer davant nostre per explicar-nos qui era, d’on venia, la il·lusió amb què es feia càrrec de la parròquia, les seves esperances de futur i la confiança que des d’aquell moment dipositava en tots nosaltres.

No cal anar més enllà per descriure què ha passat d’aleshores ençà, perquè ara que tots el coneixem sabem prou bé de la seva simpatia i bonhomia, de la seva qualitat com a home d’església i pastor, i del caràcter que està imprimint a la comunitat, tot i que va prometre un any d’observació abans d’emprendre qualsevol canvi.

Demanem al Senyor, que com tots els rectors que l’han precedit, Mn. Josep Maria segueixi trobant, i per molts anys, en la nostra comunitat el suport i l’estima de tots nosaltres.