27 de maig 2012

Ha mort l'Eduard Soler

El membre de la nostra Comunitat Eduard Soler va morir ahir dissabte en un accident de trànsit a la Tallada d’Empordà, a prop de Verges, cap a les tres de la tarda. En l’accident, la seva esposa i un dels seus fills també van resultar ferits.

L’Eduard era catequista des de feia molts anys. Aquest curs portava els nens de tercer grau del grup A de la Catequesi Familiar, i en alguna ocasió havia comentat que ara tenia ja als fills dels adolescents a qui ell, ja de ben jove, havia fet catequesi a Hora-3 al carrer Bigai als anys 80.

L’Eduard Soler Cuyàs, nascut el 7 d’agost de 1963, era farmacèutic i Màster en Gestió Pública i Farmacoepidemiologia, regentava la farmàcia del carrer Jaume I de Barcelona, i des de feia pocs mesos estava preparant la seva tesi doctoral, a la vegada que continuava estudiant a l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona).

Actualment era responsable de Projectes de Farmacèutics Mundi i membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona. Havia estat President de la Federació Catalana d’ ONGD, Vicepresident de la Coordinadora d’ ONG per al Desenvolupament a Espanya, membre de la Junta de Govern de la Coordinadora Europea d’ONGD (CONCORD) i cooperant com farmacèutic voluntari a Bòsnia amb l’ONG Farmacèutics Sense Fronteres.

A la nostra Parròquia, a més de col·laborar amb la catequesi,com la seva germana Imma, va ser el ponent de l’Assemblea del passat mes de febrer en la que va reflexionar sobre “La crisi, com està afectant als que més pateixen. Què puc i què podem fer”, i l’any passat, com a monitor del grup de Batec, va ser un dels impulsors del lip dub que van gravar els joves de la nostra Comunitat sobre el Comerç Just i el Consum Responsable.

Casat i pare de tres fills, l’Eduard era una persona especialment activa a les xarxes socials, tenint oberts diferents blogs (www.eduardsoler.org, blocs.mesvilaweb.cat/ESOLERC, www.informacionyusoracionaldemedicamento.com), twitter (@edu_soler) i facebook (facebook.com/eduard.soler).

Segur que tots els que l’hem conegut recordarem d’ell la seva profunda fe, el seu compromís social, els seu permanent somriure, el seu dolç parlar i la seva disponibilitat per tot el que se li demanés.

Tal i com una companya seva a l’ISCREB va escriure, preguem perquè “ la teva tasca catequètica a la parròquia i la teva implicació social siguin exemple per a tots. Que tot el que has donat de la teva persona als altres arreli i doni fruit abundós.”

El funeral serà dimecres dia 30 a les 11 del matí a la parròquia de la Bonanova. Dimarts estarà al tanatori de Sant Gervasi a partir de les 6 de la tarda.



3 comentaris:

Unknown ha dit...

Se nos va una gran persona, ahora lo disfrutaran en el cielo ...

Descanse en paz

Anònim ha dit...

Gràcies, Eduard, pel teu exemple de fe compromesa. Ens deixes una empremta que mai no s'esborrarà.

Joan

Anònim ha dit...

Acabo de saber-ho i em sento en shock. Molt de coratge per la família, Eduard, gent com tu ara ens són més necessaris que mai,llegirem sovint els teus escrits. descansa en pa.
Judith Cobeña