23 de febrer 2012

Conferències quaresmals 2012: “I vosaltres, qui diu que sóc Jo?” (Mt. 16,15; Ll. 9, 20)

Sota aquest títol es celebraran les quatre conferències organitzades conjuntament per l’Associació CIC i per la Comunitat de Sant Ildefons que tindran lloc els dilluns 27 de febrer, 5, 12 i 19 de març. L’hora serà a les 8 del vespre i el lloc a l’auditori del CIC, a Via Augusta, 205.

La figura de Jesús ha estat, al llarg de la història, interpretada de maneres molt diferents. No ha deixat ningú indiferent i des de la seva mort ençà sempre ha captivat l’atenció, tant dels cristians coms dels agnòstics. En aquestes conferències quaresmals es proposa aprofundir en la persona i en el missatge de Jesús des de diverses perspectives: la visió que tenen de Jesús les dues grans tradicions abrahàmiques, el Judaisme i l’Islam, la concepció que se’n té en les tradicions espirituals de l’extrem Orient, i des de la mateixa tradició cristiana, posant de relleu la seva realitat paradoxal, la seva humanitat i la seva divinitat.

Si entenem que ser cristià és viure com Ell va viure, fer el que Ell va fer, ens hem de preguntar, de nou, qui creiem que és Ell, per acostar-nos a la seva persona i que el seu Esperit ens transformi integralment.

27 de febrer
La visió de Jesús des del Judaisme

Jorge Burdman. Rabí, representant del Departament de Diàleg Interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona. Professor de Cultura Hebrea dins la mateixa Comunitat.




5 de març
La comprensió de Jesús des de les tradicions orientals
Xavier Melloni. Jesuïta, antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l'Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut de Teologia Fonamental.



12 de març
La percepció de Jesús des de l’Islam
Xavier Marín. Doctor en Filosofia i expert professional en Cultura, Civilització i Religió Islàmica. Professor a la Universitat Ramon Llull i als Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i de Vic.




19 de març

Repensar de nou Jesús en clau cristiana
Francesc Torralba. Doctor en Filosofia i Teologia per la Universitat de Barcelona. Professor de la Universitat Ramon Llull, vicepresident de la Societat Hispànica d´Amics de Søren Kierkegaard i director de la Càtedra Ethos.