21 de febrer 2012

Carta d’agraïment de Mn. Salvador Torres en nom de la Comunitat de Sant Paulí de Nola: “Angoixes i esperances”

Des del barri del Besòs volem compartir amb vosaltres les ombres i llums de fa unes setmanes. Vàrem viure a flor de pell el conflicte de col·lectius enfrontats. L’espurna va ser l’assassinat d’un jove senegalès. Les reaccions es van produir immediatament.

Per sort ha predominat la crida a la serenor i a la calma enfront de la venjança.
L’Associació de Veïns i cristians del barri ens hem solidaritzat amb els que més han sofert i hem contribuït a fomentar l’entesa i la concòrdia.

Fins i tot en la concentració massiva del dissabte, 7 de gener, els africans musulmans varen demanar al capellà catòlic que fes una pregària en memòria del difunt. Tots respongueren amb un “Amen” impressionant.

L’altra angoixa és que no para d’augmentar el nombre de famílies necessitades que truquen a les portes de Càritas per sol·licitar aliments.

Com a contrapunt les esperances es manifesten en l’augment de la solidaritat. L’aportació de la parròquia de Sant Ildefons, a les vigílies de Nadal, ha estat extraordinària tant amb aliments com amb ajuda econòmica. Aquestes ratlles volen ser també un profund agraïment a tota la Comunitat.

L’altra esperança ha estat també la vinguda a Sant Paulí de representants pakistanesos musulmans per desitjar un Bon Nadal als cristians i oferir un ram de roses que vàrem col·locar al peu de l’altar. També ens varen manifestar el seu desacord amb els atacs mortals que sofreixen cristians de Nigèria de part de musulmans fanàtics. Enmig de les foscors d’avui, benvinguda llum de la Candelera.

Mn. Salvador Torres, rector