11 de gener 2012

Jornada mundial de les Migracions

El proper diumenge 15 de gener se celebra la Jornada mundial de les Migracions. Càritas i la Delegació de Pastoral Social del bisbat de Barcelona, de la que n’és Delegat el nostre estimat rector Mn. Josep M. Jubany, ens recorden que un dels fets que més ha contribuït a revitalitzar les nostres comunitats és la presència nombrosa de persones nouvingudes en les nostres celebracions. Són moltes les famílies nascudes fora del nostre país que participen de les eucaristies, de les celebracions sagramentals, de les catequesis parroquials i, també, que truquen a les portes de les nostres Càritas demanant ajut en ser un dels col·lectius que més pateix els efectes de la crisi.
La Jornada de les Migracions és, per tant, una bona ocasió per sensibilitzar les nostres comunitats, i per visualitzar que en l'Església no hi ha forasters, ni estrangers, ja que tots formem part d'una mateixa família.

El cartell de la Campanya diu: "La participació ens enriqueix. Som-hi!" seguit d’un eslògan que concreta l'objectiu: "La integració és garantia de futur".

En l'edició del 2010 es posava l'accent en la formació: "La formació dóna oportunitats, eliminem diferències", i el 2011, en la feina: "La feina obre possibilitats, fem-ho junts". Formació, feina, participació, són tres elements bàsics per aconseguir una societat ben cohesionada, sense fractura social.

També el diumenge dia 22 de gener hi haurà un acte a la Parròquia de Santa Coloma, a Santa Coloma de Gramenet, organitzat pel col•lectiu "Caminem junts en la diversitat", Càritas, i la Delegació de Pastoral Social de Barcelona. És obert a tothom i hi són convidades a participar totes les comunitats cristianes.

Cada primer divendres de mes, al Centre d'Estudis Pastorals, d'11 a 2/4 d'1 del matí es reuneix el grup de reflexió Pastoral amb Immigrants (PAI), en el qual es debat i es busquen pautes d'actuació pastoral. Aquest grup és obert a tothom, i seria bo que hi participessin representants de tots els arxiprestats, bé sigui preveres, religiosos o laics.