13 de desembre 2011

No hi ha paraules però sí fets

En acostar-nos a Nadal Càritas Diocesana ens fa una crida a tots perquè col·laborem altruistament a l’ajut d’una població que corre un seriós perill d’exclusió social i precarietat.

En aquests moments és ja un 19,9% de la població de Catalunya que pateix aquesta pobresa que va des d’els menors de 16 anys fins als majors de 65. Les dades davant d’aquest ascens de precarietat s’han disparat i la urgència empeny encara més quan s’adverteix que la situació pot empitjorar, més encara quan les prestacions per desocupació de treball es deixaran de percebre. Si això succeeix Catalunya tindrà la xifra esgarrifosa de 173.495 persones més sense treball i sense subsidi.

La importància que tenen les Administracions Públiques són vitals per evitar aquestes situacions però ni l’Administració ni cap de nosaltres i menys l’Església es pot evadir d’una realitat que amenaça molt seriosament la convivència dels que són d’aquí i dels nouvinguts, amb ganes de viure amb dignitat i de millorar la seva situació, amb un treball digne i un sou just indispensable per viure com éssers humans.

Com a ciutadans hem d’exigir que els pactes de l’Administració no quedin frustrats sinó que es concretin en accions a curt termini. Però que siguem tots els qui més puguem els qui col·laborem a millorar aquest risc de pobresa compartint amb generositat i responsabilitat. Com a cristians siguem els primers amb fets.

Gràcies a tots.

Francesc Xavier de Dou, responsable de Càritas parroquial.