08 de novembre 2011

El cardenal Lluís Martínez Sistach promou el projecte “Joves a l’Atur”

Conscient de la realitat que afecta molts joves de la diòcesi que es troben sense feina ni accés al món laboral, el cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, en el 50è aniversari de la seva ordenació sacerdotal, promou el projecte de suport “Joves a l’atur” que Càritas durà a terme.

El diumenge passat, dia 6 de novembre, es celebrà l’eucaristia commemorativa del primer aniversari de la dedicació de la Basílica de la Sagrada Família, que va presidir el Sant Pare Benet XVI el 7 de novembre de 2010. La col·lecta d'aquesta eucaristia, en la que el cardenal arquebisbe també celebrà el 50è aniversari de la seva ordenació sacerdotal, es destinarà al projecte “Joves a l’atur”. Així mateix, el cardenal demana a les persones que eventualment vulguin fer-li arribar un obsequi, que destinin l’import a aquest projecte per a joves que es troben en situació d’atur.

“Joves a l’atur” ofereix respostes concretes a nois i noies que busquen feina, sovint la primera feina. A partir de la formació i de la millora de les capacitats i habilitats dels nois i les noies, l’accés al món laboral pot ser més viable.

Aquest projecte s’inscriu en l’acció de Càritas contra l’atur. Càritas té espais d’orientació laboral, amb itineraris formatius que les persones en situació d’atur han de recórrer per millorar les seves habilitats (confecció de currículums, recerca de feina per internet, preparació d’entrevistes laborals). Les aportacions poden fer-se al cc. de Càritas Diocesana: Projecte “Joves a l’atur” núm. de cc. 2100-0965-51-0200163608.