17 d’octubre 2011

Què va dir el Papa als joves?: Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe (11)

Abans d’anar cap a l’aeroport per tornar a Roma, Benet XVI es va reunir amb els voluntaris de la JMJ 2011 al pavelló 9 de la Feria de Madrid IFEMA per agrair-los la seva feina:

Molts de vosaltres heu hagut de renunciar a participar d'una manera directa en els actes, en haver d’ocupar-vos d’-altres tasques de l'organització. Tot i això, aquesta renúncia ha estat una manera bonica i evangèlica de participar en la Jornada: el del lliurament als altres de la qual parla Jesús. D'alguna manera, heu fet realitat les paraules del Senyor: «Si un vol ser el primer, sigui l'últim de tots i el servidor de tots». Tinc la certesa que aquesta experiència com a voluntaris us ha enriquit a tots en la vostra vida cristiana, que és fonamentalment un servei d'amor. El Senyor transformarà el vostre cansament acumulat, les preocupacions i l'angoixa de molts moments en fruits de virtuts cristianes: paciència, mansuetud, alegria en el donar-se els altres, disponibilitat per complir la voluntat de Déu. Estimar és servir i el servei augmenta l'amor.

En tornar ara a la vostra vida ordinària, us animo a que guardeu en el vostre cor aquesta joiosa experiència ja que creixeu cada dia més en el lliurament de vosaltres mateixos a Déu i als homes. És possible que en molts de vosaltres s'hagi despertat tímida o poderosament una pregunta molt senzilla: Què vol Déu de mi? Quin és el seu designi sobre la meva vida? Em diu Crist a seguir més de prop? No podria jo gastar la meva vida sencera en la missió d'anunciar al món la grandesa del seu amor a través del sacerdoci, la vida consagrada o el matrimoni? Si ha sorgit aquesta inquietud, deixeu-vos portar pel Senyor i oferiu-vos com a voluntaris al servei d'Aquell que «no ha vingut a ser servit sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom». La vostra vida arribarà a una plenitud insospitada.