04 d’octubre 2011

Primera reunió del Consell Pastoral del curs 2011-2012

El diumenge 18 de setembre va tenir lloc la primera reunió del curs del Consell Pastoral. La trobada es va iniciar amb la participació a l’Eucaristia d’1/4 d’11 presidida per Mn. Lluís Saumell. Un cop acabada la Missa, va començar la reunió de treball tenint un record per Mn. Ignasi Cases que aquest estiu ha traspassat a la Casa del Pare, i per al qui el dia 6 d’octubre es celebrarà una Eucaristia.

El primer tema a tractar va ser el repàs de les diferents iniciatives que s’han dut a terme durant el curs passat per tal de rejovenir la Comunitat, especialment les aportacions audiovisuals a les Misses de la Catequesi Familiar on a través de la projecció d’un “power-point” i la figura d’un “relator”, que introdueix i explica les diferents parts de la celebració, s’intenta que el més petits, i també el més grans, puguin aprofundir més i millor en el sentit de l’Eucaristia.

S’informa que el grup de joves de Batec tindrà aquest curs 20 nous joves que s’incorporen al grup, i que ja són quatre els monitors que s’encarregaran del seu bon funcionament. De cara al nou curs es volen potenciar aquests aspectes i també els grups de creixement en la Fe que funcionen a la Parròquia: Grup de Reflexió Bíblica, dirigida per Mn. Rius-Camps, el grup de Cultura i Fe, i el Grup de Pregària. D’acord amb el que ja va preparar el Consell el curs passat, es duran a terme tres sessions de Catequesi d’Adults (una sessió per trimestre) dirigides per Frederic Bassó i obertes a tota la Comunitat. La primera sessió serà el dilluns 21 de novembre.

Es constata la necessitat de la presència dels laics en el funcionament de l’Església i de Sant Ildefons, per això calen voluntaris. Es pensa especialment amb els joves jubilats, que potser poden tenir més temps i les forces necessàries per col•laborar en les múltiples tasques que es poden fer: Càritas, Centre d’Acollida Adrià Trescents, Catequesi, preparació de les Eucaristies, Casal Sant Ildefons, manteniment, ... i moltes altres tasques que de vegades no es veuen però que sempre hi ha algú que de forma anònima les acaba fent.

Dins del projecte de rejoveniment de la Parròquia, es va reflexionar sobre la Jornada Mundial de la Joventut que es va realitzar a Madrid el passat mes d’agost. Es va constatar que la presència de joves catalans va ser minsa, tant a Madrid com a Barcelona. Es creu que poden ser diferents els motius: les dates, prejudicis polítics (potser si la trobada hagués estat a París...), culturals, religiosos i eclesiàstics, la llunyania amb la que es veuen les coses organitzades des del Vaticà, diferent sensibilitat a la dels grups que sí e sabia que hi anirien, la manca de vivència dels adults d’aquí del que podia representar aquesta trobada, l’embolcall d’aquestes trobades tant multitudinàries ... Les diferents motivacions que van portar als joves a Madrid formen un immens i variat puzle. Potser sí que pels joves cristians és bo tenir un lloc de trobada multitudinària amb joves d’altres països, d’altres races, d’altres sensibilitats, però que tenen a Crist com a punt de referència i d’unió, i fer-ho més enllà de les seves petites comunitats. S’està, en general, d’acord que la parafernàlia que envoltà aquesta trobada a Madrid no és en la que ens trobem més còmodes i que a més ha dificultat que el missatge de Benet XVI arribés correctament. També es comenta que els mitjans de comunicació no han informat de moltes de les activitats i de les catequesis que es van fer durant aquells dies a Madrid, i es van centrar gairebé únicament en els actes presidits pel Sant Pare, però que això no és només culpa del mitjans, sinó també de no saber-ho transmetre als mitjans. Les aportacions de vivències en primera persona de membres del Consell que van viure l’acolliment de grups de joves a Barcelona i que van estar a Madrid van ser molt enriquidores.

Com a informacions més pròpies de Sant Ildefons destaca que Mn. Josep Maria Jubany prendrà possessió com a nou rector el dissabte 19 de novembre, en l’Eucaristia de les 8 del vespre que serà presidida per Mons. Sebastià Taltavull. La propera reunió del Consell Pastoral, el dia 18 d’octubre, també comptarà amb la presència del nou rector. Passades les dues de la tarda, i després d’una pregària, es va donar per conclosa la primera reunió del curs del Consell.