01 d’octubre 2011

Encetem el curs amb esperança

És ben cert que any rere any l’inici de curs suscita en tots nosaltres no solament esperança sinó també il·lusió perquè les circumstàncies específiques de cada any generen unes expectatives que ens engresquen a seguir treballant cadascun des del lloc que li és més adient.

La nostra petita història -que ha quedat reflectida en el Full Informatiu al llarg de tots aquests anys- així ho demostra, i sempre hem tingut clar que: “Joies i esperances, tristeses i angoixes dels homes d’avui, dels pobres sobretot i de tots els qui sofreixen, són també les joies i les esperances, les tristeses i les angoixes dels deixebles de Crist i no hi ha res de veritablement humà que no hagi de trobar ressò en els seus cors”. Són les paraules inicials de la Constitució Pastoral Gaudium et spes, del Concili Vaticà II, de tots conegudes, que posen de relleu l’esperit amb què s’han de regir les comunitats cristianes.

Amb aquest esperit, del qual sempre n’han fet bandera tots els nostres mossens, la comunitat ha caminat amb pas ferm a través del temps intentant ser fidel a la Paraula de Déu, a l’Evangeli i al Concili.

Aquest any, la nostra esperança ve donada perquè un nou rector serà responsable del nostre destí a partir d’ara.

Mn. Josep Maria Jubany, com tots sabeu, va ser nomenat rector de Sant Ildefons el passat mes de juny per l’arquebisbe, cardenal Lluís Martínez Sistach, i properament, molt probablement el dissabte dia 19 de novembre -si no hi ha algun canvi d’última hora- prendrà possessió com a rector de la parròquia en l’Eucaristia de les 8 del vespre que presidirà el bisbe.

Esperança i il·lusió, doncs, estan presents en els nostres cors, sentiments que ens empenyen a afirmar una vegada més el nostre compromís amb tot allò que fa referència a la vida de la comunitat.

Els destins de la nostra comunitat al llarg de seixanta anys han estat regits primer per Mn. Narcís Saguer, i després per Mn. Joan Alemany i Mn. Lluís Saumell, acompanyats de Mn. Ignasi Cases i del diaca Mn. Xavier de Dou.

En poc més de dos anys Mn. Joan i Mn. Ignasi ens han deixat per anar a la casa del Pare. I ara, Mn. Lluís, després de ser rector durant 14 anys, passa a ser sacerdot emèrit de la Diòcesi de Barcelona.

Es tanca, doncs, un cicle, el llegat del qual heretarà Mn. Josep Maria Jubany, a qui tots esperem, oferint-li, ja des d’ara, la nostra col·laboració en tota la tasca pastoral de la parròquia com hem fet fins ara.

Tanmateix, aquest llegat històric tan ric de la parròquia pot ser el punt de partida per llançar de nou l’esperit d’“Una parròquia oberta al futur”, aquella reflexió que entre tots vam fer, ara fa 10 anys, en el Simposium del Cinquantenari de la fundació de la parròquia.