12 d’agost 2011

XXVI Jornada Mundial de la Juventut (JMJ2011)

Sota el lema "Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe" (Col 2,7), des del dimarts dia 16 fins al diumenge dia 21 se celebrarà a Madrid la Jornada Mundial de la Juventud. El Papa Benet XVI hi serà present a partir del dijous dia 18.

Trenta mil joves passaran per Catalunya de l’11 al 15 d’agost, els dies previs a la Jornada Mundial de la Joventut que se celebrarà a Madrid.

Barcelona n’acollirà més d’11.500 procedents de França, Itàlia, Alemanya, Guatemala, Estats Units, Austràlia, República Democràtica del Congo, Canadà, Mèxic, Panamà, Belice, Uganda, Indonèsia, Malàisia, Burundi, Camerun, Zàmbia, Ucraïna, Polònia, etc.

Des d'avui i fins el dia 15 la diòcesi de Barcelona acollirà més de 11.500 joves de diferents parts del món que faran parada estada a la capital durant tres dies abans de participar a la Jornada Mundial de la Joventut.

A Barcelona s’han organitzat diverses activitats a partir d'avui, el dia en el qual s’ha previst que arribaran uns 11.500 joves que seran distribuïts per cases, escoles i parròquies d’acollida de la ciutat.

Demà dissabte 13 d’agost, a les 10 del matí, es celebrarà una Eucaristia al Fòrum que agruparà els 30.000 joves acollits per les diòcesis amb seu a Catalunya. Aquest serà l’acte central de l’acollida que les diòcesis catalanes ofereixen als joves pelegrins. L’acte comptarà amb tots els bisbes de la Tarraconense. I a les vuit del vespre, també al Forum, hi haurà un concert de Gen Rosso i Please

Diumenge 14 es celebraran dues misses a la Sagrada Família, una al matí a les 11 hores i una a la tarda a les 18 h, i paral·lelament es faran visites, concerts i pregàries en diferents punts de la ciutat.

Dimarts dia 16 a les 20 h. hi haurà la missa d’inauguració a la plaça de la Cibeles, presidida per l’arquebisbe de Madrid i concelebrada amb els bisbes i preveres que participen a la trobada.

Dijous 18 a les 12 h. arribada del Papa Benet XVI a l’aeroport de Barajas. A les 19,30 h. acte de benvinguda a la Cibeles.

Divendres 19 a les 11,30 trobada del Papa amb religioses joves al Patio de los Reyes del Monestir d’El Escorial, i a les 12 h. trobada amb professors joves a la basílica del Monestir.

Dissabte 20 a les 19,40 h. visita del Papa a la Fundación Instituto San José on l’orde hospitalària de Sant Joan de Déu atén els malalts de l’arxidiòcesi de Madrid. A les 20,30 h. el Papa arribarà a l’aeròdrom de Cuatro Vientos i començarà l’adoració eucarística.

Diumenge 21 a les 9,30 h. missa de clausura concelebrada amb bisbes i preveres.
Al final el Sant Pare anunciarà el lloc de la propera JMJ. A les 18,30 comiat de Benet XVI a l’aeroport de Barajas.