03 de febrer 2011

Comunicat de Justícia i Pau amb motiu de "l'alto el foc" de l'organització terrorista ETA

Justícia i Pau, amb motiu de la declaració d’“alto el foc permanent i de caràcter general” feta pública per l’organització terrorista ETA, volem donar a conèixer les nostres consideracions, en la línia de la reflexió feta pel nostre Centre d’Estudis per la Pau Josep Manel Delàs:

1. Expressar la nostra alegria per aquesta notícia, que és un pas necessari per eradicar la violència política que tant sofriment ha generat.

2. Exigir a ETA que renunciï expressament i de forma definitiva a l’exercici de qualsevol forma de violència, coacció o amenaça.

3. Instar especialment al Govern espanyol per tal que impulsi les mesures polítiques oportunes que facilitin la irreversibilitat del procés de pau.

4. Demanar a totes les institucions i partits polítics, entitats cíviques i religioses, i en general a tota la societat basca i espanyola, que s’impliquin activament, per la via del diàleg i dins del respecte al dret a la lliure determinació del poble basc, en favor de l’assoliment d’una pau justa i definitiva.

5. Demanar que en el camí que ara s’inicia no s’oblidi el sofriment ni les necessitats de totes les víctimes de la violència i es cerqui fer possible el perdó i la reconciliació.

6. Reconèixer i agrair a totes les persones i entitats que han contribuït a fer possible que ara s’obri una nova oportunitat de pau que no s’ha de deixar perdre.

Justícia i Pau de Barcelona, 13 de gener de 2011