16 de gener 2011

Reflexions a la Paraula de Déu

«T’he fet llum de tots els pobles perquè la meva salvació arribi d’un cap a l’altre de la terra» Is 49

Tant de bo que aquestes paraules d’Isaïas fossin una realitat en el nostre món. En veritat ho són, però no ens les creiem, ens cal obrir els ulls de dintre, no la simple raó per saber veure que Déu és amb nosaltres malgrat que de vegades no el sabem descobrir.

Jesús se’ns presenta com a servent, no com poderós ni ple de força, ve amb un clar missatge de servir a tots els homes, d’acollida i d’amor i que porta la llum a tots els pobles.

I després de meditar amb aquestes paraules em pregunto: Per què no les crec? Em sembla que necessito, tal vegada necessitem, una fe més viva i una confiança no en les nostres forces que moltes vegades flaquegen, sinó un convenciment ple que no sabem descobrir els camins de Déu sobre nosaltres i sobre el nostre món.

Joan ens el presenta amb senzillesa i segueix com un camí que l’ha portat a descobrir el Senyor en la seva vida i en el missatge que porta al món.

“Mireu l’Anyell de Déu, que pren damunt seu el pecat del món” Jn. 1,29

Ens cal demanar al Senyor que ens ajudi a descobrir la seva acció sobre nosaltres, sobre tots els homes i per això crec que necessitem una mirada neta i àmplia sobre els esdeveniments i les persones. Això no és un camí ni curt ni fàcil, és un itinerari constant i una oïda atenta a tot allò que ens passa aquí i ara que de vegades és difícil d’acceptar.

Demanem al Senyor que aquest any tot just començat, la seva pau i el seu amor arribi a nosaltres a tot el món.

Júlia Tejerina