17 de novembre 2010

El Bisbe Taltavull al Consell Pastoral

El Bisbe auxiliar de Barcelona, Mons.Sebastià Taltavull, va estar ahir present a la reunió mensual del Consell Pastoral de la Parròquia. A la reunió es va repassar l'actualitat de la Comunitat i es va fer una reflexió sobre les diferents activitats que es porten a terme a Sant Ildefons.

Mossèn Lluís Saumell va anunciar el tema i les dates de les reunions quaresmals que s'organitzen juntament amb el CIC. Seran els dies 4, 6, 11 i 13 d'abril i el fil conductor de les conferències serà "La resurrecció de Jesucrist: influència en les nostres vides". Sembla molt probable la participació del teòleg Francesc Torralba en una de les sessions i es va aprofitar l'ocasió per convidar al Bisbe per una altra sessió. La invitació va ser molt ben rebuda, quedant pendent de confirmar per qüestions d'agenda.

Es va comentar l'Assemblea del dia 15 en la que es va debatre sobre "Democràcia i compromís cristià: a la societat i a l'Església". Es va valorar especialment la gran participació que va haver-hi i les moltes intervencions que es van poder sentir.

Tot seguit es va fer un repàs d'algunes de les activitats de la Comunitat. Es va parlar especialment de la Catequesi, de Batec, del grup de Cultura i Fe, i de les sessions de reflexió bíblica que dirigeix Mn.Josep Rius-Camps. De la Catequesi es destacà que hi hagi 344 infants, 221 famílies a la Catequesi Familiar i 43 catequistes (en una proporció aproximada de 70% dones i 30% homes). S'explicà les activitats del grup de joves de Batec i el seu nou projecte molt engrescador del que ben aviat segurament en sentirem parlar. Aquest any s'ha notat un augment en el número de persones que participen dels grups de reflexió, tant en el de Cultura i Fe, com en el de Reflexió Bíblica.

A principis de l'any vinent, Frederic Bassó dirigirà unes sessions de Catequesi d'adults donat que el resultat de l'enquesta que es va fer el cinquè diumenge de Quaresma deixà palès l'interès en participar en accions formatives.

Lluís Sánchez, membre del Consell, va informar de la creació del Banc d'Aliments Adrià Trescents a la seu de la Parròquia per repartir aliments a famílies de l'entorn. Actualment hi ha 11 famílies que reben el seu ajut. En aquest punt, Mons.Taltavull va recordar com havia canviat l'esperit de la seva parròquia quan van començar a recollir aliments per compartir amb els que no en tenien.

La creació d'aquest banc no varia en res la col·laboració amb Sant Paulí de Nola, i la mostra és que comença ja una nova campanya de recollida d'aliments per col·laborar amb la parròquia germana del Besòs.

Gaire bé a les dotze de la nit, i després de tres hores de reunió, el Bisbe va fer una pregària per tancar la sessió recordant que a la Parròquia no només s'ha de treballar pels que van a les celebracions de l'Eucaristia, ni només pels creients, sinó que la Parròquia ha d'estar oberta i atenta a les necessitats de tothom.