17 de juliol 2010

Reflexions a la Paraula de Déu

“Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses quan només n’hi ha una de necessària”

“Maria ha escollit la millor part i no li serà pas presa”


Una dona, Marta, acollí Jesús. Una altra dona, Maria, asseguda als peus de Jesús l’escoltava mentre Ell ensenyava les escriptures. No crec que el fet que siguin dones, una i altra, atesa la situació de la dona en el temps en què va viure Jesús, haguem de donar-hi més importància que la d’afirmar que Jesús no feia diferències, Jesús estimava, i estima, a tots, dones i homes, i per a Ell eren i són iguals i per tant el que diu a Marta ens ho diu a tots, sense distinció de sexe.

Marta està atrafegada servint a Jesús. Maria, en canvi, està asseguda escoltant a Jesús. Jesús retreu a Marta, amb expressió simpàtica i amorosa “Marta, Marta”, la seva excessiva preocupació per la feina, tot i que era per a servir-lo a Ell, “estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària”. Diu, en canvi, que Maria ha escollit la millor part i que no li serà presa.

No ens faria Jesús a nosaltres el mateix retret que a Marta? No estem atrafegats, immersors en el soroll, en l’afany de fer més i més coses i ens oblidem sovint de la Paraula del Senyor?

Els cristians hem de ser Marta i Maria. No podem separar l’actitud de l’una i de l’altra. Primer, com Maria, la cosa necessària, llegir i escoltar la Paraula de Jesús, la pregària, que és la que ens alimenta i ens dóna la força per fer com Marta i com va fer Abraham, segons veiem en la lectura del Gènesis. Són molts els que caminen al nostre costat i que tot fent camí podem acollir i servir sense preocupar-nos i posar-nos neguitosos, familiars, amics, veïns, desvalguts i tants i tants, en els que hi trobem Jesús.

Que sapiguem aprofitar els dies de descans de l’estiu per aprofundir en la Paraula sense descuidar la nostra missió de servei.

Maite Cura