05 de juliol 2010

Campaments i colònies d'estiu de l'Agrupament Escolta Joan Maragall

Aquestes són les destinacions dels diferents grups d'Escoltes que ara comencen les seves acampades.

Castors i Llúdries
Del 6 a l'11 de juliol acampen a Sant Pere de Torelló (Osona), en el camp anomenat Llombregueres de Baix. Es troba el nord de la comarca d'Osona, situat al bell mig de la natura on no accedeixen els cotxes. En mig de la Vall i aprop dels rius Ges i Forners. Punt de partida d'infinitat d'excursions i per l'ascenció del pic de Puigsacalm, Pic d'Àligues, Bellmunt, o de Cabrera.

Llops i Daines
Del 6 al 17 de juliol acampen a Sant Pere de Torelló (Osona), en el camp anomenat Llombregueres de Baix. Es troba el nord de la comarca d'Osona, situat al bell mig de la natura on no accedeixen els cotxes. En mig de la Vall i aprop dels rius Ges i Forners. Punt de partida d'infinitat d'excursions i per l'ascenció del pic de Puigsacalm, Pic d'Àligues, Bellmunt, o de Cabrera.

Ràngers i Noies Guies
Del 3 al 17 de juliol estan a la serralada del Cadí, al costat de Saldes i del Pedraforca (Bergadà) al camp anomenat Cal Beso. El terme de Saldes és situat entre la Serra del Cadí, la serra d'Ensija i els cingles de Costafreda; és presidit pel Pedraforca (2.497 m el Pollegó Superior, 2.350 m l'enforcadura i 2.400 m el Pollegó Inferior) i travessat pel riu Saldes i el torrent de Gresolet, els quals formen estretes valls. Gairebé tot el terme, molt muntanyós, és cobert de boscos de pi, amb clapes d'avets i de faig, i zones de pastura. El petit nucli de Saldes és a 1.240 m d'altitud i s’aplega a l’entorn de l'església de Sant Martí i del castell de Saldes. El municipi té una població disseminada en diferents nuclis. En l'actualitat, la població és concentra bàsicament a Saldes i, en menor nombre, a Maçaners.

Pioners i Caravel·les
De l'1 al 13 de juliol fan la ruta dels contrabandistes:Catalunya-Andorra-França.


La Secretaria de la comunitat disposa dels telèfons de contacte dels diferents caps i responsables, i pot donar tota la informació necessària.

Que aquest contacte amb la Natura, els faci estimar-la i respectar-la, a la vegada que sentir al Creador més a prop seu.