05 de maig 2010

Taula rodona: Joan Maragall, el compromís cívic d’un poeta

Enguany se celebra el cent cinquantè aniversari del naixement de Joan Maragall. El passat dimecres 28 d'abril al Palau Moja de Barcelona, en el marc de les VI Jornades de la Revista Serra d'Or, va tenir lloc un debat sobre "Joan Maragall, el compromís cívic d'un poeta". Hi intervingueren Ignasi Moreta (professor de la UPF i editor de Fragmenta), Jordi Pujol (expresident de la Generalitat de Catalunya) i Francesc-Marc Álvaro (periodista, assagista i professor de la URL), que va actuar de moderador.
Ignasi Moreta és el curador de La Setmana Tràgica. Tres articles, de Joan Maragall, que recull els tres articles mitjançant els quals l'escriptor va analitzar els fets de juliol de 1909 i va tractar d'incidir en la vida col·lectiva demanant l'indult per a Ferrer i Guàrdia. A més a més, el proper octubre Fragmenta publicarà un ambiciós estudi d'Ignasi Moreta sobre el pensament religiós de Joan Maragall, tema al qual va dedicar la tesi doctoral.

L’acte, al que també hi va assistir l’expresident de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall, va ser un acte acadèmic on Ignasi Moreta va fer una glosa magnífica del poeta.