25 de gener 2010

Festa de Sant Ildefons

Dissabte passat, dia 23, festivitat de Sant Ildefons, es va celebrar a la nostra Parròquia la festa de la Comunitat. Tradicionalment en aquest dia es recordava a la nostra Comunitat els difunts que ens havien deixat durant l’any anterior. El Consell Pastoral va creure que era millor passar al dia 2 de novembre el dia dels difunts, i donar al dia de Sant Ildefons un caire més festiu amb la intenció que totes les persones que participen en la pastoral o en les diferents activitats de la Parròquia poguessin trobar-se i compartir una bona estona amb tota la Comunitat. Amb la voluntat de fer conèixer totes les activitats que es van fer durant l’any passat a la Parròquia, el Consell Pastoral ha editat una memòria que es va lliurar el mateix dissabte i que aquí podeu llegir.

Com que la millor forma de fer festa que tenim els cristians és amb la celebració de l’Eucaristia, la missa de les vuit del vespre va ser concelebrada i presidida pel bisbe auxiliar Mons.Sebastià Taltavull. Mn.Lluis Saumell, rector de la parròquia, va agrair la presència del Bisbe per solemnitzar la festa de Sant Ildefons.

Mons.Taltavull, en la seva homilia, va dir que als cristians ens fa falta més silenci interior per poder acollir plenament la Paraula de Déu. Els cristians hem de tenir una obsessió: aproximar-nos a l’alçada de Jesús. El nostre repte diari és apropar-nos cada cop més a l’exemple que Crist ens dóna. I aquest exemple és una aposta decidida per la defensa dels pobres i desfavorits. El Bisbe Auxiliar va reconèixer que en aquest aspecte l’Església semblava fallar, tot i que va recordar que la doctrina social de l’Església pregona que un altre ordre econòmic és possible i necessari.

Segons el Bisbe, nomenat justament ara fa un any, hem de ser responsables de les nostres despeses econòmiques, ja que el consumisme ens aparta del seguiment de Jesucrist perquè convertim en necessitat coses que no ho són.

També en la homilia, Mons.Taltavull va assenyalar que el terratrèmol d’Haití està provocant una globalització de la solidaritat, i que la nostra obligació com a cristians és estar al costat dels que pateixen, tant amb les nostres pregàries com amb la nostra col·laboració econòmica.

Les pregàries les van llegir la germana del nostre estimat Mn.Joan Alemany i diferents representants de la Catequesi, del Casal, dels Escoltes, i de l’Esplai. Mons.Taltavull també va voler fer un pregària recordant els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània. Els cants van comptar amb la presència de representants de les diferents corals que assagen a Sant Ildefons.

Un cop acabada la missa, als locals de la planta inferior, ens van poder reunir per parlar una estona. Mons.Taltavull també va baixar i va estar conversant animadament en diferents grups i recordant la seva antiga relació amb la nostra Parròquia, on tenia reunions del MUEC i on venia a missa quan estava a Barcelona, a casa del seu germà. Unes coques i xocolata van acabar d’endolcir la festa. Per cert, la coca d’ametlles estava boníssima.