Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


18 de gener de 2010

Joves extraordinaris

Reproduïm traduït un article aparegut al "Magazine" de "La Vanguardia" sobre un jove matrimoni ben conegut a la nostra Comunitat.

Des que Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco es van unir, fa vuit anys, han tingut dos fills, han acabat els seus doctorats en Humanitats i Arquitectura (respectivament) i han creat Fragmenta, la primera editorial no confessional de llibres d'assaig de religió en català , que ja porta 23 llibres editats.

Aquest barceloní i aquesta lisboeta es van conèixer en unes reunions acadèmiques sobre religió i es van adonar que no havia editorial catalana que tractés la religió des d'una visió independent i oberta. Compartiren dos anys la seva idea amb amics i intel·lectuals, que els van motivar a apostar per el projecte, i el 2007 va néixer Fragmenta a Barcelona. Moreta va aprendre a administrar una empresa; Castel-Branco, a maquetar llibres. Així, ell porta l'edició de textos, la gestió i controla el treball amb els autors, i ella realitza el disseny gràfic. "El control de tot el procés ens permet assegurar la qualitat i una major proximitat a l'autor", afirma Castel-Branco.

Tots dos subratllen la importància de ser molt rigorós en l'elecció de textos i editar només els que els convencen. "Som conscients del poder i la responsabilitat de l'editor perquè a l'escollir o rebutjar textos incideixes en la vida cultural d'un país i actues com un agent cultural", comenta Moreta. Ara s'enfronten al repte d'editar l'obra completa del pensador Raimon Panikkar i també es plantegen editar en català.

Castel-Branco assenyala de compaginar tanta feina amb els nens exigeix molt d'ordre i horaris molt estrictes. Moreta somriu en afirmar: "El extraordinari són les hores que dediquem a l'editorial i que gaudim amb el nostre treball".

Testimi recollit per Eva Moll de Alba
Fotografia de Pedro Madueño

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada