Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


13 de desembre de 2009

Catequesi, 6è grau: trobada de desembre

A la sessió de desembre, els nois i noies de 6è grau de Catequesi posen en comú el tema que han treballat amb els seus pares des de la darrera sessió. A més, s'introdueixen reflexions sobre el què celebrem realment per Nadal a través d'uns escrits i d'una cançó del grup U2.

Aquesta cançó es pot interpretar com una versió actualitzada del cant dels àngels de l'evangeli de Sant Lluc: "Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que ell estima."Un dels escrits que serveix de punt de partida per pensar en el què significa realment el Nadal és un text del teòleg Leonardo Boff:

"Per Nadal, Déu es fa home i viu en nosaltres i això és tot el que celebrem, el motiu de la nostra alegria i la única raó de la nostra festa. La nostra celebració es basa en l’alegria del nou nascut i no té res a veure amb els carrers il.luminats ni amb els regals que ens veiem gairebé obligats a comprar.

Déu no va voler fer-se present entre els homes d’una manera abstracta. Es va fer present en un home de carn i ossos des que va ser concebut i gràcies a la fe de la seva mare, Maria. Va assumir un tipus de raça i religió jueves; va formar-se en la tradició estricta d’un país insignificant, d’un poblet miserable; va viure en un medi humà de baix nivell social, econòmic i cultural, que desconeixia el grec i el llatí, els símbols de la cultura i del poder d’aquella època; va parlar un dialecte de l’arameu amb una mala entonació gal.lilea; va sentir la humiliació de les forces d’ocupació estrangeres que dominaven el pais; va experimentar la fam, la set, la tristesa; les llàgrimes vessades per la mort d’un amic; l’alegria de l’amor; l’enyorament, el temor i la temptació; l’enuig, la por a la mort, la nit fosca, sentir-se sol i abandonat ...

Tot això és el que Déu va voler assumir en Jesús, tota la tristor i alegria, tots els diversos sentiments que els homes sentim per fer-nos entendre que era un home com nosaltres i que podia sofrir com nosaltres. Ens venia a aliberar del dolor i de tots els sentiments negatius que podem tenir per donar-nos un senyal d’esperança en el gemec i el somriure del petit infant que neix cada Nadal.

Nadal ens mostra allò que Déu és capaç de fer per nosaltres. La seva omnipotència no és altra cosa que la seva capacitat de fer-se home, un home qualsevol."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada