21 de novembre 2009

Reflexions a la Paraula de Déu

Quan he vist que era diumenge de "Crist Rei de l’Univers", tot i saber des del meu interior què volen dir aquestes paraules, he sentit que no quadrava dins meu el concepte que tenim de rei (poder absolut, dominant, etc.) amb Jesús. Però en endinsar-me en la lectura de l’Evangeli ho veig més clar quan Jesús diu a Pilat amb fermesa:

"Sí, sóc rei, la meva missió és ser testimoni de la veritat, per això he vingut al món"(Jn 18, 37)

Davant d’una afirmació tant segura canvia el nostre sistema de pensament i judici, i descobrim en aquest text que la missió de Jesús en aquest món és la de servei a tothom; que el seu objectiu és ser rei de l’amor, de la llibertat, de la veritat, de la pau, de la justícia, i aquestes afirmacions tan clares de Jesús veiem que són desitjos profunds dins de cadascú de nosaltres, tots necessitem un canvi així.

La veritat, objectiu del regne de Jesús, cerca el bé comú, la justícia per a tothom sense exclusions, sense fer excepció de persones.

Crec que, en definitiva, Jesús ens porta a plantejar-nos i a revisar les actituds que prenem davant els esdeveniments de la vida, davant les persones, per veure si la veritat cercada des de Déu ens ajuda a canviar i ens guia en el nostre caminar.

A Jesús no li fan falta exèrcits, necessita que cadascú de nosaltres cerquem el bé, senzillament des del lloc on ens movem, segurs de què el seu regne és de justícia, d’amor i de pau; i que podem col•laborar en aquesta tasca amb senzillesa i amor.


Júlia Tejerina