02 de novembre 2009

La Comissió d'Economia demana l'ajut de tots

De tant en tant la Comissió d’Economia crida la nostra atenció com és lògic quan la situació econòmica de la comunitat trontolla per les despeses a què hem de fer front.

L’Àngel Oliva, que pertany a la Comissió de fa molts anys, bon coneixedor d’aquestes situacions que periòdicament es repeteixen, ens ho va explicar a les misses de diumenge 25 d'octubre d’una manera prou planera i entenedora.

No hem acabat de pagar encara els préstecs de l’ascensor i de manera urgent hem de solucionar el problema de la calefacció del temple, que comportarà un canvi important del sistema, i això té un pressupost que no podem obviar.

Davant de situacions com aquesta, va recordar l’Àngel que la nostra economia es nodreix per tres canals diferents: les subscripcions, el que cada setmana es recull a les bústies i els donatius.

Les subscripcions permeten assegurar les despeses internes de la comunitat, el dia a dia que ens permet tenir liquiditat de diners per les despeses fixes.

Les bústies aporten diners que complementen el pressupost, tenint en compte, però, que sis vegades l’any la col·lecta es destina íntegrament a altres necessitats de l’Església: Domund, Germanor, Càritas Diocesana dues vegades l’any, per Corpus i per Nadal, el Dia del Seminari, i la Col·lecta de la Fam al món, a les que s’ha d’afegir encara els ajuts que en altres col·lectes destinem a la nostra comunitat germana de Sant Paulí de Nola per pal·liar les greus necessitats, sobretot en aliments, dels nostres germans del barri del Besòs.

Els donatius són aportacions que per la seva qualitat d’extraordinàries no tenim cap seguretat de rebre-les.

Aquesta és la situació i a les nostres mans està poder donar-hi solució. Qualsevol dels tres canals esmentats és vàlid, però potser caldria remarcar que el sistema de les subscripcions és el que ens dóna més seguretat.

L’Àngel va insistir en aquest punt i va demanar als qui ja la tenen si poden ampliar-la dins de les possibilitats de cadascú, i als qui no coneixien la seva existència si poden fer-la quan puguin.

"Podeu ajudar-nos?" Va acabar dient l’Àngel.

Ben segur que sí perquè tots estimem la comunitat i la sentim com casa nostra.

A la secretaria de la comunitat s’hi troben els impresos per fer noves subscripcions o per modificar la subscripció ja existent. Gràcies per endavant.